dijous, 4 de novembre del 2010

Triodos Bank prepara el desembarco en Galicia para final de año

S. BARBEIRA13/10/2010 - 00:37 h. XORNAL.COM

La banca sostenible está a un paso de desembarcar en Galicia. El subdirector general de Triodos Bank –un banco europeo dedicado desde hace 30 años a la banca ética y sostenible–, Joan Antoni Melé, estuvo el pasado viernes en A Coruña para acudir a una conferencia organizada por la Escuela de Finanzas de la ciudad herculina. En declaraciones a Xornal, el directivo de Triodos Bank aseguró que la entidad tiene intención de abrir su primera sucursal en la comunidad “antes de final de año”, aunque no descarta que la apertura se demore para el mes de enero. “Ya hemos contratado a parte del equipo”, dijo Melé.
Aunque no cuentan con ninguna oficina, en Galicia ya tienen en torno a 2.000 clientes de los 242.000 con que cuenta en Europa. Y lo curioso es que esta clientela se ha conseguido sin ninguna campaña publicitaria y sin presencia física. Joan Antoni Melé considera que una vez abierta la primera oficina la clientela “se multiplicará”. Con toda seguridad, A Coruña será la primera ciudad gallega en la que se instalarán, aunque su objetivo es abrir locales en Vigo y Santiago en un plazo mayor de tiempo.
Según su filosofía, este banco sostenible solo invierte en proyectos que aportan algo a la sociedad. “Claro que ganamos dinero, pero no es nuestro objetivo prioritario”, explica Antoni Melé. “Aportamos sensatez, economía real y no especulación”, añade en un crítica implícita a otro tipo de entidades bancarias. La entidad ya cuenta con inversiones en la comunidad gallega.


4 comentaris:

  1. Voldria fer un comentari sobre aquesta noticia d'aquest banc sostenible que he de ser sincera però no sabia que existís(i això que ja fa 30 anys que existeix) i que trobo molt interessant que hi hagi gent que vulguin tirar endavant un banc on el desig primordial no sigui el de escurar les butxaques dels seus clients sino que inverteir en projectes que els hi aportin alguna cosa a la societat en general.
    Bé, ho trobo molt interessant.

    ResponElimina
  2. Es força interessant aquest estil de bancs i crec que si es van obrint sucursals en el nostre pais sens farà molt normal sentir parlar d'aquest banc i la gent hi confiarà, menys mal que algú fa uns quants anys se li va encendra la llumeta hi ho va crear.
    Ànims,

    ResponElimina
  3. La banca ètica pot servir per fer desenvolupar països com per exemple la India, que juntament amb els micro crèdits està cridada a ser una superpotència econòmica d’aquí a pocs anys, però des del meu humil punt de vista, traspassar aquesta situació a països com Espanya i en especial a Catalunya, crec (i espero equivocar-me) que no donarà resultat, ja que encara que l’article digui: "Según su filosofía, este banco sostenible solo invierte en proyectos que aportan algo a la sociedad. “Claro que ganamos dinero, pero no es nuestro objetivo prioritario”, la cruda realitat és que quan els grans bancs i caixes s'adonin del potencial que poden treure d'aquesta filosofia hi ficaran mà, ja sigui mitjançant compra de possibles accions o infiltrant-se en els seus consells d'administració i tornarem a estar com sempre, és a dir, malament. A Europa mai aprendrem a ser responsables i molt menys a nivell econòmic. Xavi.

    ResponElimina
  4. Trobo que està molt bé que la banca ètica es vagi implantant de mica a mica en el territori, però al mateix temps, a nivell de Catalunya, és una mica trist que ara per ara només hi hagi entitat física a Barcelona, i no a d'altres localitats com per exemple Terrassa o Sabadell, ciutats que pel seu volum de població haurien de tenir una seu física on les persones conscienciades per la banca ètica poguessin fer de manera ràpida i sense gaires desplaçaments les seves gestions, com si d'una CAIXA o Banc es tractés. Meri.

    ResponElimina